Varför PVC-fönster, ofta kallat plastfönster

Det smarta fönstervalet faller på PVC-fönster. En fantastiskt tålig yta som minimerar underhållet samtidigt som det låga u-värdet spar energi.
I Sverige har vi på senare år tagit till oss det nya materialet medan man i Europa länge använt detta material som det nästintill totalt dominerande utförandet för fönster.

PVC-fönster har kommit för att stanna och kommer att bli ett lika starkt inslag på fönstermarknaden i Sverige som det är i resten av världen. Det är vi på Menta Fönster helt övertygade om.

PVC-fönster – fördelarna är så många.

De främsta skälen till att köpa PVC-fönster är att de är underhållsfria, de isolerar mycket bra, kan göras i kundunika mått och levereras efter väldigt korta leveranstider.

Underhållsfria PVC-fönster

Våra fönster och dörrar behöver ingen skrapning och målning för att hålla sig vackra och med fin lyster. Vi rekommenderar att ytan torkas av från smuts med ljummet vatten och såpa. Detta arbete kan underlättas genom att efter montage och första avtorkningen stryka på ytan med ett vax. Detta ger en otroligt stark yta som stöter bort luftens och nederbördens smuts. Så otroligt enkelt.

Många oroar sig felaktigt över att PVC-fönster ska gulna eller spricka. Så är det verkligen inte. Plasten är långt mycket bättre än så. Fönsterkarmens formstabilitet och ytans hållbarhet är något alldeles speciellt och ger dig tid över till annat än att underhålla ditt hus. Nu kan du njuta istället.

Våra fönster innehåller inget organiskt material och kan därför inte skadas av regn och rusk utan bara fortsätter vara vackra hindrar dessutom värmen från att vandra ut.

Fönstrets goda isolerförmåga

Fönstrets utformning ger väldigt bra isolerande egenskaper.
Fönsterkarmen är uppbyggd med hålrum eftersom det är luften i cellerna som ger den goda isolerande funktionen. De tunna väggarna som innesluter luften ger minsta möjliga värmetransport från husets insida till utsidan. Värmen stannar där den ska vara – inomhus.

Låga priser med Menta Fönsters PVC-fönster

Vi på Menta Fönster har alltid pressat priserna och fortsätter leverera med väldigt bra priser.

Hur kommer det sig att vi kan leverera till så fantastiska priser?
Det beror på den rationella produktionen och den väl genomtänkta logistiken.
Fönstret produceras med det fönstrets unika mått utan att behöva lagerhålla karm och glas som passar i standardstorlekar. Vi kapar det istället när fönstret produceras och ger därför minsta möjliga lagerhållning.

Snabba leveranstider på PVC-fönster

Rationell produktion och välplanerad logistik möjliggör att vi kan leverera fönster med kundunika mått på 2-3 veckor och vi har ytterst sällan några transportskador.

Vi levererar över hela Sverige med vår turbil eller med våra speditionspartners. Säkra och pålitliga leveranser gör att ert byggprojekt kommer att flyta på utan hinder.

Service och kunskap hos Menta Fönster

Menta Fönster har levererat PVC-fönster till den skandinaviska marknaden i 10 år och gläds så mycket åt de fina vitsorden vi får från våra kunder gällande våra produkters kvalitet, vår personliga service och gedigna tekniska kunskap.

Det är inte var dag man som privatperson köper fönster och vi vet att du behöver vår kunskap och erfarenhet antingen du köper direkt i vår webshop eller du kontaktar oss via telefon eller mail.

Du är alltid välkommen till oss för råd eller tips. Tveka aldrig att fråga och diskutera med oss.

Kontakta oss för mer information

Ni är välkomna att kontakta oss via telefon, mail eller vår chatfunktion.
Vi hjälper er gärna med de frågor ni har.
Välkomna

Det är vi som hjälper dig på Menta Fönster
Powered by Octaos Webshop