PVC-fönster - bra eller dåligt?

PVC-fönster är ett bra val för dig som vill ha fönster som kräver minimalt underhåll, som är energieffektiva och som isolerar bra. Vi skulle säga att det smarta fönstervalet faller på PVC-fönster. Våra PVC-fönster har en fantastiskt tålig yta som minimerar underhållet samtidigt som det låga u-värdet spar energi.

Har du ett äldre hus med en traditionell träfasad kanske du istället föredrar ett träfönster som bevarar den klassiska känslan på ett annat sätt, dock får du då vara beredd på att dessa fönster kräver mer underhåll och högre kostnader. Läs mer om våra träfönster här.

Vad är PVC-fönster?

PVC-fönster är fönster vars huvudmaterial i ramen och karmen är av PVC (en typ av plast). Fönster i PVC har många fördelar, de är exempelvis underhållsfria då du inte behöver slipa ner och måla om dem. En annan fördel är att PVC fönster ofta är mycket billigare än klassiska träfönster, vilket har gjort PVC fönster till en riktig storsäljare.

PVC fönster har kommit för att stanna

I Sverige har vi på senare år tagit till oss det nya materialet medan man i Europa länge använt PVC som det nästintill totalt dominerande utförandet för fönster.

PVC-fönster har kommit för att stanna och kommer att bli ett lika starkt inslag på fönstermarknaden i Sverige som det är i resten av världen. Det är vi på Menta Fönster helt övertygade om. Läs mer nedan om fler fördelar och varför du ska välja PVC-fönster.

40%Till 30/6
product
PVC ORIGINAL
Fast Fönster
Fr. 1 008 kr
40%Till 30/6
product
PVC ORIGINAL
Inåtgående 1-luft fönster
Fr. 1 806 kr
40%Till 30/6
product
PVC ORIGINAL
Inåtgående fönsterdörr
Fr. 5 083 kr

Visa alla produkter i webbshopen


Varför PVC-fönster?

De främsta skälen till att köpa PVC-fönster är att de är underhållsfria, de isolerar mycket bra, kan göras i kundunika mått och levereras efter väldigt korta leveranstider.

1. PVC-fönster är underhållsfria

Våra fönster och dörrar behöver ingen skrapning och målning för att hålla sig vackra och med fin lyster. Vi rekommenderar att ytan torkas av från smuts med ljummet vatten och såpa. Detta arbete kan underlättas genom att efter montage och första avtorkningen stryka på ytan med ett vax. Detta ger en otroligt stark yta som stöter bort luftens och nederbördens smuts. Så otroligt enkelt.

Många oroar sig felaktigt över att PVC-fönster ska gulna eller spricka. Så är det verkligen inte. Plasten är långt mycket bättre än så. Fönsterkarmens formstabilitet och ytans hållbarhet är något alldeles speciellt och ger dig tid över till annat än att underhålla ditt hus. Nu kan du njuta istället.

Våra fönster innehåller inget organiskt material och kan därför inte skadas av regn och rusk utan bara fortsätter vara vackra hindrar dessutom värmen från att vandra ut.

2. Fönstrets goda isolerförmåga

Fönstrets utformning ger väldigt bra isolerande egenskaper.
Fönsterkarmen är uppbyggd med hålrum eftersom det är luften i cellerna som ger den goda isolerande funktionen. De tunna väggarna som innesluter luften ger minsta möjliga värmetransport från husets insida till utsidan. Värmen stannar där den ska vara – inomhus.

3. Låga priser med Menta Fönster

Vi på Menta Fönster har alltid pressat priserna och fortsätter leverera med väldigt bra priser.

Hur kommer det sig att vi kan leverera till så fantastiska priser?
Det beror på den rationella produktionen och den väl genomtänkta logistiken.
Fönstret produceras med det fönstrets unika mått utan att behöva lagerhålla karm och glas som passar i standardstorlekar. Vi kapar det istället när fönstret produceras och ger därför minsta möjliga lagerhållning.

4. Snabba leveranstider

Rationell produktion och välplanerad logistik möjliggör att vi kan leverera fönster med kundunika mått från 3 veckor och vi har ytterst sällan några transportskador.

Vi levererar över hela Sverige med vår turbil eller med våra speditionspartners. Säkra och pålitliga leveranser gör att ert byggprojekt kommer att flyta på utan hinder.

5. Service och kunskap hos Menta Fönster

Menta Fönster har levererat fönster till den skandinaviska marknaden i 10 år och gläds så mycket åt de fina vitsorden vi får från våra kunder gällande våra produkters kvalitet, vår personliga service och gedigna tekniska kunskap.

Det är inte var dag man som privatperson köper fönster och vi vet att du behöver vår kunskap och erfarenhet antingen du köper direkt i vår webshop eller du kontaktar oss via telefon eller mail.

Du är alltid välkommen till oss för råd eller tips. Tveka aldrig att kontakta oss för att fråga eller diskutera ditt val med oss.

Men nackdelarna då?

Förutsatt att du inte är verksam inom fönsterbranschen och på din fritid älskar att underhålla dina fönster, så finns det helt enkelt inga nackdelar med våra fönster.

Öppna chatt