Köpa helglasad altandörr

Det är väldigt populärt att köpa helglasad altandörr och att på detta sätt släppa in mesta möjliga mängd ljus i huset. Enligt BBR´s byggregler skall helglasade dörrar alltid utrustas med personsäkerhetsglas på in- och utsida, vilket är standard på Menta Fönsters altandörrar. Vi använder oss av härdat glas men det går utmärkt att använda laminerat glas. Härdat glas faller ner i tusen små delar om det skulle gå sönder. Det är då inte möjligt att skära sig på glaset och det gynnar personsäkerheten.

Laminerat glas tillverkas med två glasskivor som limmas ihop. Skulle denna typ av glas utsättas för en stöt som skadar glaset kommer det att hålla ihop och inte falla sönder och därmed skydda en person från att skära sig på glaset. Det viktiga är att ett glas när det går sönder inte faller ner i farliga glasskärvor som en person kan skada sig på.

Altandörr med bröstning / fyllning

Det går att köpa altandörr med bröstning eller fyllning som det också kallas. Det är vanligt att linjera denna täta fyllning (inget glas under mittporten) med ett intilliggande fönster eller i den höjd som man tycker är vackert. Att använda sig av en fyllning hindrar till viss del insyn från utsidan. Den del av dörren som utrustad med en fyllningsplatta är något sämre isolerande än den del som har glaskassett. Glaskassetten är helt enkelt bättre isolerande en den sandwishplatta som används i bröstningen.

 

 

Kontakta oss för mer information

Ni är välkomna att kontakta oss via telefon, mail eller vår chatfunktion.
Vi hjälper er gärna med de frågor ni har.
Välkomna

Powered by Octaos Webshop