Halvmåne fönster

Halvmånefönster eller halvrunda fönster används ofta i Sverige som en utsmyckning av huset. Det är en vacker arkitektur och inte så mycket funktion som lett till denna utformning.
Fönstret placeras ofta på en gavel eller gavelspets där fönstret nås inifrån genom vindsutrymmet.

Menta Fönsters halvrunda fönster säljs till väldigt bra priser och de har U-värde (värmeisolering) och bra hållbarhet på grund av karmen i underhållsfri PVC.
Denna hållbarhet gällande underhållsfrihet är svår att slå för ett träfönster som skall fingerskarvas eller för ett aluminiumfönster som ofta blir väldigt dyrt.

Vi erbjuder halvmåne fönster med eller utan spröjs vilket endast har betydelse i estetisk synpunkt. Husets arkitektur skall avgöra om det skall vara spröjs eller ej.

Menta Fönsters halvmåne fönster finns som öppningsbara och som fasta fönster.
Fördelen med det fasta fönstret är att det släpper in mer ljus och ger en något nättare känsla.
Fördelen med det öppningsbara halvmånefönstret är att det kan öppnas i överkanten och ventilera rummet.

Halvmånefönstret kan alltså väljas som öppningsbart alternativ och har då ett Kipp-läge. Fönsterbågen kan lutas ca 10sm inåt i överkant.
Genom att lossa i fönstrets spanjolett i överkant kan bågen lossas helt och fällas inåt. Det är lämpligt om man vill putsa fönstrets glas och inte når det från utsidan.

Att egenhändigt tillverka smygar och foder till fönster med runda karmsidor kan vara svårt och därför värt att köpa färdigproducerat och behandlat.

Vi säljer smygar och foder med mycket hög kvalitet för snabb leverans.

Halvmånefönster kan väljas som både 2-glasfönster och som 3-glasfönster.
Betydelsen av valet av ett energisparande glas har en mindre betydelse på denna typ av produkt när storleken på fönstret ofta är förhållandevis litet. Det inverkar ju dock till viss del på energiförbrukningen och valet av 3-glasfönster inverkar också på en förbättrad ljudreduktion.

Bruk dette skjemaet om du lurer på noe om halvmåne fönster

Kontakta oss för mer information

Ni är välkomna att kontakta oss via telefon, mail eller vår chatfunktion.
Vi hjälper er gärna med de frågor ni har.
Välkomna

Powered by Octaos Webshop