Byta fönster.jpg

Byta fönster – vilka fönster är bäst?

Är det dags att byta fönster? När du ska köpa nya fönster är det viktigt att tänka till ordentligt och ta reda på vilka fönster som passar bäst för ditt hus. Att byta fönster är en långsiktig, stor investering och det finns mycket att tänka på.

Hos oss på Menta Fönster hittar du allt du behöver för fönsterbytet och här kan du läsa mer om våra olika fönstermodeller.

Vilka fönster ska man välja?

För dig som ska köpa eller byta fönster har vi tre modeller att välja mellan. Vilken som passar bäst beror bland annat på hustyp och hur mycket underhåll du är villig att utföra.

• PVC-fönster – underhållsfria och prisvärda

• Aluminiumfönster – minimalt underhåll

• Träfönster – klassiska fönster

Vad är treglasfönster?

Antalet glasrutor i ett fönster påverkar isoleringen, och treglasfönster sparar mer energi än tvåglasfönster. Menta Fönster erbjuder fönster både med 2- och 3-glas.

PVC-fönster

Att köpa PVC-fönster är ett självklart val för dig som vill ha underhållsfria fönster med bra isolering. Vi brukar kalla det för ”det smarta fönstervalet”. Hos oss kan du köpa skräddarsydda och billiga PVC-fönster i exakt det mått du behöver.

Se våra prisvärda PVC-fönster.

PVC-fönster - fördelar:

+ Underhållsfria – De är tillverkade av plast, vilket gör att du inte behöver skrapa eller måla om dem.

+ Bra isolering – De behåller värme väldigt bra.

+ Billiga – Vill du köpa fönster till ett bra pris är detta ett självklart val, då de är billigare än exempelvis aluminiumfönster.

+ Hållbarhet – PVC-fönster har en lång livslängd.

Läs mer om alla PVC-fönstrets fördelar.

Aluminiumfönster

Aluminiumfönster med trästomme finns både som öppningsbara fönster eller som fasta fönster. De är av hög kvalitet och lätta att montera. Aluminiumfönster består av trä men har en skyddande aluminiumbeklädnad som sitter på utsidan, vilket ger längre livslängd och bättre kvalitet.

Se vårt utbud av aluminiumfönster.

Aluminiumfönster - fördelar:

+ Bra skydd – Klarar av olika väderväxlingar bra.

+ Minimalt underhåll – De är delvis tillverkade av aluminium.

+ Energieffektiva – Släpper inte in kyla.

+ Lång livslängd.

Träfönster

Ett träfönster ger ett klassiskt intryck och passar utmärkt på alla typer av hus. Våra fönster i trä är av bra kvalitet och ger ditt hus en exklusiv känsla. Vi har både träfönster som är öppningsbara och fasta.

Se vårt utbud av träfönster.

Träfönster - fördelar:

+ Bra isolering – Håller inne värmen. 

+ Bra kvalitet – Med rätt underhåll har de en lång livslängd. 

+ Naturmaterial – Miljövänliga och går utmärkt att återvinna.

+ Billiga träfönster – Priset på träfönster är ofta lägre. 

+ Enkla att måla – Kan skrapas och målas om när du vill. 

3 saker att tänka på när du ska byta fönster

• Vilken fönstertyp passar bäst? PVC-fönster, träfönster eller aluminiumfönster? Tänk på att vissa fönster kräver mer underhåll än andra och du behöver hitta den modell som passar dig bäst – ett träfönster kräver mer underhåll än exempelvis ett PVC-fönster. Vill du ha ett mellanting finns aluminiumfönster med trästomme.

• Ska passa husets design – välj fönster beroende på hur ditt hus ser ut. Ett äldre hus passar exempelvis ofta bättre ihop med ett träfönster, medan ett nytt modernt hus ofta passar bättre ihop med ett PVC- eller aluminiumfönster.

• Se över säkerhet vid inbrott och brand. Ett fönster som kan öppnas är bra för vädring och kan vara en väg ut ur huset om en brand skulle uppstå, men du bör även säkerställa att fönstren är inbrottssäkra.

Öppna chatt